Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ας επικεντρωθούμε στις προτάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και όχι στην οικογένεια Μητσοτάκη



Υπάρχει μια φωνή στην Ελληνική πολιτική σκηνή που λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους, προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, ρεαλιστικές, συχνά δυσάρεστες, πάντα όμως εμπεριστατωμένες και όχι «στρογγυλεμένες» για να χαϊδέψει αυτία.

Λάθη έχει κάνει πολλά, αλλά και οι πιο σκληροί επικριτές της, οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι διαθέτει τον πλέον συγκροτημένο πολιτικό λόγο.

Τα όσα υποστηρίζει, επισκιάζονται από ένα γεγονός που δεν μπορεί ν’ αλλάξει: είναι η κόρη του Κώστα Μητσοτάκη. Φαίνεται ότι για πολλούς από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Η αντιπάθεια που τρέφει μερίδα των πολιτών για την οικογένεια Μητσοτάκη (δικαιολογημένη ή μη) φαίνεται πως, συχνά, ξεπερνάει σε μέγεθος και ορμή την κοινή λογική.

Αν βγάλει κανείς –έστω για μια φορά– τις παρωπίδες και διαβάσει μερικές από τις προτάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη (η οποία, ναι, όντας υπουργός Εξωτερικών απέφευγε να θίξει ορισμένα θέματα –αλλά αν το έκανε τότε, δεν θα υπήρχαν οι «καλόπιστοι» που θα έλεγαν ότι υπονόμευε τον Κώστα Καραμανλή;), θα διαπιστώσει την ορθότητα των ιδεών και των προτάσεών της. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

-          Η αποτυχημένη Κυβέρνηση Παπανδρέου έσυρε τη χώρα στο μνημόνιο χωρίς να το διαπραγματευτεί. Η ψήφιση του μνημονίου στη δεδομένη χρονική στιγμή (και μετά τα τραγικά λάθη των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου) ήταν μονόδρομος για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
-         Οι περικοπές των χαμηλών συντάξεων και των μισθών ήταν λάθος. Η κυβέρνηση ακολούθησε τον πιο εύκολο τρόπο για να εξοικονομηθούν χρήματα και μετά... πελάγωσε. Έπεσε σε αδράνεια, με αποτέλεσμα τώρα να αναζητά κι άλλα χρήματα, μέσα από επιπλέον περικοπές και φορολόγηση.
-         Η υπερφορολόγηση και οι υψηλοί συντελεστές εγκλωβίζουν τη χώρα σ’ έναν κύκλο ύφεσης και εξαθλίωσης. Πρόταση για έναν ενιαίο χαμηλό φορολογικό συντελεστή (20%).
-         Κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος «περί ευθύνης υπουργών» και της ασυλίας των βουλευτών. Οι υπουργοί να ελέγχονται και να δικάζονται, όπως κάθε πολίτης.
-         Εκλογές κάθε 4 χρόνια. Για να μπει ένα τέλος στα μικροπολιτικά παιχνίδια του εκάστοτε Πρωθυπουργού.
-         Μείωση των βουλευτών από 300 σε 200.
-         Αναμόρφωση του Συνδικαλιστικού κινήματος. Οι συνδικαλιστές να αρχίσουν και πάλι να εργάζονται και οι αποφάσεις για απεργίες να λαμβάνονται με καθολική μυστική ψηφοφορία  των εργαζομένων.
-         Ιδιωτικοποιήσεις με σχέδιο και προγραμματισμό. Όχι ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Αυτές είναι μόνο μερικές, ενδεικτικές, προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Με την ελπίδα ότι δεν θα σπεύσουν οι διάφοροι «Σαμαροφύλακες» να βρίσουν και να λοιδορήσουν το άρθρο αυτό –κάθε γνώμη είναι σεβαστή– ας ελπίσουμε ότι η λογική μπορεί να επικρατήσει της στενομυαλιάς και του φανατισμού σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για τη χώρα.

12 σχόλια:

  1. Καλά, σοβαρολογείτε;;;
    Πρώτη φορά ακούτε προεκλογικές υποσχέσεις; Δεν χορτάσατε πια από παχιά λόγια;
    ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οψιμη σωτηρας η μανταμ μητσοτάκη μπακογιάννη κούβελου. υπήρξε προβεβλημενο στελεχοσ τησ νδ για 6 χρόνια. πολυ αργα θυμηθηκε να κανει τετοιεσ προτασεις. όταν ήταν υπουργός τί έκανε; Περι άλλων ετύρβαζε. εξάλλου κατανοούμε την πικρία της που δενεξελέγη προεδρος τη σ νέασ δημοκρατίασ και επομένως εν δυναμει αυριανή πρωθυπουργός αλλά χεστήκαμε. δεν έχουμε την πολυτελεια να καθόμαστε να σχολούμαστε με τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός
    Π. Νεραντζάκις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι είναι οι γνήσιοι "Έλληνες". Ή βγάζουν εμένα για αρχηγό (και ίσως μελλοντικό πρωθυπουργό) ή κάνω κόμμα άλλο ώστε να μη βγεί αυτός που έχασα! Πόσο πολύ αγαπάει η γυναίκα την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΞΙΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο "ΦΙΛΟΣ" ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΟΠΟ ΤΟΤΕ!ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ,ΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΘΑ ΤΙΣ ΑΞΙΖΕ ΩΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα δύο πρώτα τα κόβετε για προτάσεις;
    Πρώτα πρέπει να μάθετε την διαφορά "πρότασης" με "διαπίστωσης" μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις προεκλογικες ομιλιες της θα φαει πολυ βαρελοτο. Και αυτη και ολοι, αντε να γινουν εκλογες να γελασει και ο πιο πικραμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα έγραφα κι εγώ κάτι, αλλά με πρόλαβαν οι προλαλήσαντες. Θα συμφωνήσω απλώς με την κατακλείδα σου: "ας ελπίσουμε ότι η λογική μπορεί να επικρατήσει της στενομυαλιάς". Όπου λογική = "μη μασάς κουτόχορτο". Τόσα χρόνια η κυρία Μπακογιάννη που βρισκόταν; Σε άλλη χώρα ζούσε; Σε άλλο Κοινοβούλιο έβγαζε λόγους;

    Έξω από το χορό όλοι χορεύουν, φίλε μου. Στα δύσκολα φαίνονται οι μάγκες και όχι στα εύκολα, όπως τώρα (που η Ντόρα ξέρει ότι με τα ποσοστά της ΔΗΣΥ δε μπαίνει στη Βουλή και άρα μπορεί να λαϊκίζει και να υπόσχεται όσο γουστάρει).

    Όσο για το πόσο προσέφερε κι αυτή στον τόπο, ο 3 Ιουνίου 2011 6:16 μ.μ. τα λέει καλά. Διάβασέ τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθώς φαίνεται η αναδημοσίευση από το tromaktiko ξέβρασε στο ωραίο αυτό μπλογκ όλη τη σαβούρα του σαμαρισμού. Οι οποίοι -αφού δεν μπορούν να ξεράσουν τις χολές τους εκεί- ήλθαν εδώ να μας κάνουν επίδειξη βλακείας και φαηλισμού!

    Το ερώτημα είναι ΠΟΥ ήταν ο αρχηγούλης τους -που είναι και... "οικονομολόγος" της κακιάς ώρας, τρομάρα του- στα 5 χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή; Στη ΝΔ είχε επιστρέψει από το 2004. Πότε πήγε στον Καραμανλή να του καταθέσει την αγωνία του για την πορεία της Οικονομίας; Πότε έκανε κάποια δημόσια παρέμβαση που να υποδεικνύει ότι αρμενίζαμε στραβά; Αντιθέτως, ακόμη και λίγους μήνες πριν από το μπαμ, το Μάρτη του 2009, καυχιόταν σε δημόσια ομιλία του ότι η Οικονομία ήταν "θωρακισμένη" και το έλλειμμα στο τέλος του 09 θα ήταν... 4%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι διαφορετικές γνώμες μπορούν ν' ακούγονται. Τα υβριστικά σχόλια διαγράφονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή