Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ακούει κανείς; Μια χώρα υπό διάλυση ή ήδη διαλυμένη;



Ο Πρωθυπουργός έρμαιο των εξελίξεων και άφαντος. Υπαρκτός μόνο εκτός Ελλάδας, όταν περιφέρεται στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συρόμενος από τους «ηγέτες» της γηραιάς ηπείρου για να προσποιηθεί ότι η χώρα αυτή κυβερνάται, δήθεν, από κάποιον. Πρωθυπουργός Εξωτερικών...

Ο άλλος, ο Πρωθυπουργός Εσωτερικών – Υπουργός Οικονομικών, έχοντας χάσει κι αυτός τη μπάλα, μέσα στον πανικό του, προσπαθεί να μπαλώσει τις τρύπες που έχουν προκληθεί από την απραξία και την ανικανότητα της κυβέρνησής του με τον μοναδικό τρόπο (που μέχρι πρότινος ο ίδιος καταδίκαζε) που μπορεί να σκεφτεί: φόροι κι άλλοι φόροι, χαράτσια, μειώσεις κι άλλες μειώσεις....

Η αξιωματική αντιπολίτευση, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου –με κάποιες αναλαμπές, βέβαια, είναι η αλήθεια, αλλά κι αυτές σπάνιες. Οι εμμονές της συγκλονιστικές: Αναδιαπραγμάτευση (με ποιον και τι;), καμία συναίνεση και όχι στη συγκυβέρνηση.

Μα δεν μίλησε κανείς για συνενοχή: Ξυπνήστε κύριοι της ΝΔ. Ο «πόλεμος» σας ξεπέρασε, όπως ξεπέρασε και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Η αυτοδυναμία είναι «ονειρο θερινής νυκτός» για οποιοδήποτε κόμμα αυτή τη στιγμή. Κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τον καταστρεπτικό φαύλο κύκλο στον οποίο έχει περιέλθει. Κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να προχωρήσει τις πολλές και επώδυνες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα. Κανένα κόμμα μόνο τους δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κοινωνική οργή.

Η κοινωνία βράζει. Δικαίως. Ποιος μπορεί ν’ αντέξει να βλέπει να καταρρέει η ζωή του; Γιατί αυτό συμβαίνει σήμερα.

Κι έτσι όλοι είναι στους δρόμους: Απεργίες, καταλήψεις, χάος.

Η χώρα είναι υπό διάλυση. Για ορισμένους, η χώρα έχει ήδη διαλυθεί.

Ας κοιτάξει –έστω για ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ– επιτέλους κάποιος το συμφέρον της χώρας.

Καλώς ή κακώς το βάρος αυτό πέφτει στους ώμους ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Ακούει κανείς;     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου