Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου – Σαμαράς: Σωθήκαμε...




Πραγματικά θλιβερή η εικόνα των δύο αρχηγών Παπανδρέου-Σαμαρά κατά την προχθεσινή τους συνάντηση.

Εξόχως απογοητευτικά και τα όσα διαδραματίστηκαν χθες μεταξύ των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τις αλλεπάλληλες διαρροές και τις ανακοινώσεις που παρέπεμπαν σε σκυλοκαβγά και σε καμία περίπτωση σε υπεύθυνη και σοβαρή στάση των δύο συνυπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Από τη μία πλευρά έχουμε τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μία ώρα πριν τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά τον «στολίζει» με διάφορα, ωραία, κοσμητικά επίθετα στην ομιλία του στη Βουλή, λες και θέλει να του δώσει άλλοθι για την –έτσι κι αλλιώς βέβαιη– άρνησή του σε όλα.

Από την άλλη, έχουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται σαν την τεθλιμένη χήρα που αναγκάζεται να παρευρεθεί στη κηδεία του συζύγου της (βλέπε Ελλάδα) παρουσία και της ερωμένης (βλέπε Παπανδρέου).

Μια εικόνα χίλιες λέξεις: ξινισμένη φάτσα, νευρικό χτύπημα των εγγράφων που κρατάει στο πόδι, με το ζόρι χειραψία κι έξω από την πόρτα.

Κι αυτοί οι δύο τώρα, πιστεύουν ότι το κάνανε το χρέος τους προς την πατρίδα. Συναντήθηκαν (για μόλις 25 λεπτά) και συμφωνήσαν ότι διαφωνούν!

Κι αμέσως μετά άρχισαν οι διαρροές του τύπου «ο Π είπε αυτό», «όχι ο Σ είπε το άλλο» κλπ., κλπ.

Μα ποιον κοροϊδεύουν;

Αυτοί είναι που θα σώσουν τη χώρα; (η οποία παρεπιμπτόντως ήδη πέφτει από τον γκρεμό, για όποιον δεν το έχει καταλάβει, και απλώς περιμένει από κάποιον ένα αλεξίπτωτο. Έστω και την ύστατη στιγμή).

Σωθήκαμε!

Αντί να κάτσουν κάτω, παρουσία των συμβούλων τους, και να συναποφασίσουν ποια θα είναι η σταθερή στάση της χώρας απέναντι σ’ αυτά που πρόκειται να γίνουν, αυτοί για άλλη μια φορά βάζουν μπροστά το προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον.

Όπως είπε και ο συν-πρωθυπουργός Ε. Βενιζέλος προχθές στη Βουλή: «οι συνθήκες που ζούμε είναι πολεμικές» και ακόμα δεν έχουμε δει τον πάτο της κρίσης.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτό δεν το αντιλαμβάνονται ούτε αυτοί που το λένε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου