Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Οι ναρκομανείς της εξουσίας




Καταρρέει ο Γ. Παπανδρέου, διαλύεται και το ΠΑΣΟΚ από όσους βουλευτές σκέπτονται λογικά (ναι, υπάρχουν κι αυτοί), αλλά δυστυχώς μαζί τους διαπομπεύεται και η Ελλάδα διεθνώς, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον όλων μας.

Για το καπρίτσιο ενός πρωθυπουργού που έχει γαντζωθεί από την εξουσία με νύχια και με δόντια, ξαφνικά έρχεται στο προσκήνιο ένα ερώτημα που μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν να ψελλισθεί ούτε σαν υπόθεση από κανέναν κυβερνητικό ή άλλον παράγοντα: ευρώ ή δραχμή;

Μα είναι, τελικά, τόσο «γλυκιά» η εξουσία, είναι ναρκωτικό που δεν μπορεί κανείς να απεξαρτηθεί, ακόμα και όταν η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία και έξοδό της από την Ευρωζώνη;

Προφανώς και είναι. Κι επειδή κανείς δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του, το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά, ο οποίος παρά την επερχόμενη ολική καταστροφή, έχει «κολλήσει» στο αίτημα για εκλογές.

Ναι, οι εκλογές είναι λύση, αλλά και πάλι με κίνδυνο τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Πρώτα πρέπει να έχει κανείς εξαντλήσει κάθε άλλο περιθώριο (σχηματισμός Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας για ορισμένους μήνες, μέχρι να ξεπεράσει η χώρα τη σημερινή αστάθεια και τον κίνδυνο του «ξαφνικού θανάτου» της) και μετά να προχωρήσει στις εκλογές.

Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εγκλωβισμένη ανάμεσα σ’εναν ανίκανο και καιροσκόπο πρωθυπουργό και σ’ έναν εν αναμονή πρωθυπουργό της δραχμής.

Δυστυχώς, πρόκειται για δύο ναρκομανείς της εξουσίας. Τη μεθαδόνη, ποιος θα τους τη χορηγήσει;

2 σχόλια:

  1. Δεν ψηλώνει με τίποτα ο προδότης ΓΑΠ όσ και αν προσπαθείτε να κοντύνετε τον Σαμαρά χωρίς επιχειρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπρεπε να φτάσουμε στα πρόθυρα της καταστροφής για να ξυπνήσει ο Σαμαράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή