Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο Νεκροθάφτης των μονοκομματικών κυβερνήσεων



Η χθεσινή διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη από τη Νέα Δημοκρατία και ιδιαίτερα η επίσημη ανακοίνωση που ακολούθησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηματοδοτούν και επίσημα την είσοδο της πολιτικής λειτουργίας της χώρας μας σε μια νέα εποχή.

Τι είπε ο Σ. Χατζηγάκης, που προκάλεσε την άμεση διαγραφή του από τη ΝΔ;

Εξέφρασε την αντίθεσή του σε «ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια της ΝΔ», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος». Και συνέχισε λέγοντας πως η ΝΔ είναι ένα ευρωπαϊκό, εθνικό, αστικό και πολυτασικό κόμμα, το οποίο είναι φυσικό να έχει στους κόλπους του στελέχη και της λαϊκής Δεξιάς και του φιλελεύθερου και του μεσαίου χώρου.

Προφανώς και επιτέθηκε σε όσους διαφωνούν ανοιχτά με τη συμμετοχή της ΝΔ στον κυβερνητικό συνασπισμό Παπαδήμου –μια κυβέρνηση που δημιουργήθηκε για ν’ αποφευχθεί ο ξαφνικός θάνατος της Ελλάδας. Και προφανώς είπε το αυτονόητο για ένα μεγάλο Δημοκρατικό κόμμα, το οποίο οφείλει να συνθέτει ιδέες μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιδεολογιών για να χαράξει πολιτική.

Είναι φανερό ότι άγγιξε ευαίσθητες χορδές. Ή όπως λέει ο λαός, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Και ξεπερνώντας το θέμα των «ακροδεξιών σταγονιδίων» (που στοχεύει ευθέως σε συμβουλάτορες και αυλικούς του κ. Σαμαρά και όχι σε βουλευτές), ερχόμαστε στην επίμαχη ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία επισήμως πια θεωρεί «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ» τις τάσεις εντός της παράταξης!

Η νέα ηγεσία, δηλαδή, της ΝΔ υιοθετεί μια Σταλινικού τύπου λογική και ΔΕΝ αναγνωρίζει πια «τάσεις» εντός του κόμματος. Τέρμα δηλαδή στη μετριοπάθεια, τέρμα στις φιλελεύθερες ιδέες, τέρμα στο «μεσαίο χώρο» (που έδωσε δύο εκλογικές νίκες στον Κώστα Καραμανλή, ανεξάρτητα του ότι τελικά δεν εφαρμόστηκε σωστά), τέρμα στον ρεαλισμό, τέρμα σε όλα: Η νέα Νέα Δημοκρατία εκφράζεται πια αποκλειστικά από τον «Σαμαρισμό» υπό τον μανδύα της Λαϊκής Δεξιάς.

Το εγχείρημα αυτό δεν είναι καινούργιο για τον κ. Σαμαρά. Το επιχείρησε –με αποτυχία – στη Πολιτική Άνοιξη και το επιχειρεί και πάλι ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνο που σήμερα, το μόνο που καταφέρνει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να επιβεβαιώσει όλους όσους εκείνους που λένε ότι ήρθε το τέλος των μεγάλων κομμάτων και των μονοκομματικών κυβερνήσεων.

Το πρώτο λάθος του ήταν η παλαιοκομματική και επαρχιωτική λογική –μακριά από την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα– της αντιπολίτευσης που ασκούσε μέχρι τώρα.

Το δεύτερο λάθος του ήταν ότι αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση μια Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας για τη διάσωση της Ελλάδας (την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέρρεε και οδηγούσε τη χώρα στην καταστροφή) περίμενε να συρθεί με το ζόρι σε αυτή και υπό την απειλή της εξόδου μας από το ευρώ.

Το τελευταίο του λάθος ήταν και το χθεσινό, με το οποίο πια έπεσαν όλες οι μάσκες.

Η ΝΔ δεν είναι πολυτασικό κόμμα!

Ναι, λοιπόν, η ΝΔ επέλεξε τον δρόμο της συρρίκνωσης και της «ιδεολογικής καθαρότητας». Οι «τάσεις» ας βρουν αλλού στέγη.

Μέχρι τώρα, ο κ. Σαμαράς είχε γράψει ιστορία ως εκείνος που έριξε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και με τον «ανένδοτο» αγώνα του για το Σκοπιανό που είχε ως αποτέλεσμα να παγιωθεί σε όλον τον κόσμο η ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονία».

Μετά τις εκλογές, θα μείνει στην ιστορία και ως ο νεκροθάφτης των μονοκομματικών κυβερνήσεων.     

3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ο Σαμαράς έχει αποδέιξει πολλές φορές τι ποιόν του , γιατί άλλωστε να αλλάξει τώρα???Είναι που θέλει το καλό της χώρας μας και τί έκανε??? ακύρωσε όλα αυτά που υποστήριζε μέχρι τώρα και αντί να κοιτάξει να διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος , χαρίζει απλόχερα την δίασπαση και τις κόντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΒΛΕΠΩ!!
    ΜΟΝΟ ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ!! ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΒΥΝΕΙΣ!! ΑΤΙΜΟΥΛΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα υβριστικά διαγράφονται, αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν γράφω για Φαρμακεία, αλλά για Κηδείες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή