Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η τρομοκρατία της χρεοκοπίας με την υπογραφή των «Νέων Φακέλων»



Το εκβιαστικό δίλημμα: «Χρεοκοπία ή απολύσεις στο δημόσιο τομέα» επιχείρησαν να θέσουν χθες το βράδυ μέσα από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ η πρώην εκτελεστική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Στον αντίποδα ο καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος φάνηκε να ενοχλεί τους υπόλοιπους της παρέας με τις θέσεις του ότι οι απολύσεις στη παρούσα φάση θα ήταν καταστρεπτικές για την Ελλάδα, ότι η λύση βρίσκεται στην αναδιάρθρωση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα και ότι η Ε.Ε., το ΔΝΤ και οι πιστωτές της Ελλάδας δεν πρόκειται να επιτρέψουν την χρεοκοπία της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ.

Οι δύο δημοσιογράφοι άκουγαν ευλαβικά την κ. Ξαφά (η οποία εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ως μια από τις πιο ακραίες νεο-φιλελεύθερες φωνές εντός της Ελλάδας) να αναλύει ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει (γνωστό σε όλους, βέβαια αυτό) και πως η μόνη λύση είναι η βαριά φορολογία και η σμίκρυνση του δημοσίου μέσω κατάργησης οργανισμών και απόλυσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Αλλιώς, προειδοποίησε, «η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα στους επόμενους μήνες».

Οι ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων στρέφονταν μόνο ενάντια στα όσα υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης και δεν «στρίμωξαν» ούτε μια φορά την (πρώην;) εκπρόσωπο του ΔΝΤ, με εύλογα ερωτήματα που προέκυπταν από όσα η ίδια έλεγε:
-         Πως, δηλαδή, θα βγει η χώρα από την βαθιά ύφεση με ακόμα μεγαλύτερη ανεργία,
-         Πως θα αναπληρωθούν οι χαμένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία;
-         Πως θα πληρώνει το κράτος τα +200.000 επιδόματα ανεργίας;
-         Πως θα απορροφήσει ο (υπερφορολογούμενος και από παντού διωκόμενος) ιδιωτικός τομέας τους ανέργους;

Τα λάθη του σημερινού μνημονίου τα βιώνουν όλοι οι Έλληνες σήμερα.

Η φτώχεια, δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη φτώχεια και η ποινικοποίηση του Δημόσιου τομέα (όσο στραβός, δυσλειτουργικός και δύσκαμπτος είναι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας), δεν είναι η λύση στο Ελληνικό πρόβλημα κύριοι του ΣΚΑΪ...

2 σχόλια:

  1. Αυτά ήταν όντως τα πραγματικά ερωτήματα που έπρεπε να τεθούν στην κυρία του ΔΝΤ!!! Απορώ γιατί ένας τόσο σοβαρός δημοσιογράφος όπως ο Κος Παπαχελάς δεν τις έθεσε. Είμαστε όλοι Έλληνες; ή κάποιοι είμαστε και λίγο Αμερικάνοι, Γερμανοί, Γάλλοι κλπ....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κ. Ξαφά εκφράζει τις απόψεις της και είναι δικαίωμά της. Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να κάνουν τις ερωτήσεις που εύλογα γεννιούνται μέσα από μια συζήτηση (στην περίπτωση του κ. Βαρουφάκη το έκαναν πάντως...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή