Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας – Χάλια καιρός, χάλια κρατήσεις

Δεν έφτανε η περιορισμένη τουριστική ζήτηση κατά 20-30% σε σχέση με το 2010 για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ήρθε και η πρόγνωση του καιρού για χιόνια και κρύο σε μεγάλο μέρος της χώρας που θα δράσει αποτρεπτικά για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

«Δεν υπάρχει ξενοδοχείο με πληρότητα», σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Κ. Λεβέντης, στο Βήμα, προσθέτοντας ότι πια «δεν ασχολούμαστε καθόλου» με την κίνηση της Καθαράς Δευτέρας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι πάρα πολλά τα διαθέσιμα δωμάτια αφού η δυναμικότητα του προορισμού ανέρχεται στα 6.000 δωμάτια και τονίζει ότι «δεν είναι δυνατή η σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά». Παράλληλα εκτιμά ότι και ο τζίρος για την περίοδο αυτή θα είναι περιορισμένος κατά 20-30%, καθώς οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από πέρυσι και τα υψηλής κατηγορίας ξενοδοχεία διαθέτουν δωμάτια στα 60-70 ευρώ, με αποτέλεσμα να ανταγωνίζονται καταλύματα χαμηλότερων κατηγοριών, τα οποία αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.

Κάνοντας μάλιστα έναν συσχετισμό με το 2007 αναφέρει ότι εφέτος οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 50%. Η εικόνα είναι αντανάκλαση της κατάστασης «του προβλήματος στην ελληνική αγορά», όπως εξηγεί και προσθέτει ότι για τον προορισμό «η μόνη ελπίδα είναι από το εξωτερικό» για τη φετινή τουριστική περίοδο, με τους επιχειρηματίες «να προβάλλουν μόνοι τους την περιοχή».

Φαίνεται πως η "άσπρη μέρα" ήρθε σε λάθος στιγμή φέτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου