Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Του «αστού» Σαμαρά το εγκώμιο...



Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα... (αυθόρμητη σκέψη των ψηφοφόρων του Α. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές, τώρα που γνωρίζουν ότι μαζί με τον νέο αρχηγό, έφεραν στη ΝΔ και τους ξεχασμένους από τη δεκαετία του ’90 «αυλοκράτορες» της ΠΟΛΑΝ!)

Επιλεγμένες εκφράσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη –στενού φίλου και ένθερμου (μέχρι αηδίας) υποστηρικτή του Αντώνη Σαμαρά– από το άρθρο του στην εφημερίδα "Δημοκρατία":

Ο Αντώνης δεν έχει «πελάτες», έχει ορκισμένους φίλους, αμέτρητους. Δεν έχει «αυλή», έχει στρατιώτες.

Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι είναι παλαιάς κοπής χαρισματικός ηγέτης, που δίνει γραμμή και δεν παίρνει, που δεν έχει δουλόφρονες «υποτακτικούς», αλλά αφοσιωμένους εθελοντές.

Η πίστη σε οτιδήποτε τούς είναι ακατανόητη... δεν μπορούν να χωνέψουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν όρθιοι κι ατενίζουν τους μακρινούς ορίζοντες. (Ναι, και πάλι στον Αντώνη αναφέρεται!)

Η στάση του στο Μνημόνιο ήταν ένα σοκ για το παρακμιακό μεταπολιτευτικό σύστημα. Μα πώς αυτός ο αστός, ο απόφοιτος του κολεγίου και του Χάρβαρντ, αντί να συνταχθεί με τους 100 τραπεζίτες, τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και τις καλοπληρωμένες Φιλιππινέζες της παραπληροφόρησης των 8.30, πήγε απέναντι, με τον λαό; Δεν καταλαβαίνουν ότι το έκανε γιατί ο Αντώνης Σαμαράς είναι αληθινός αστός.

Γιατί δεν είναι απόγονος μαυραγοριτών και δωσίλογων, αλλά δημιουργών.

Γιατί ξέρει ότι η αληθινή αστική τάξη πρέπει να έχει αίσθημα ευθύνης, καθήκον προστασίας του πολυτιμότερου αγαθού της πατρίδας, που είναι οι άνθρωποι, ο λαός.

Χθες, αυτός ο αληθινός αστός, φυσική ηγεσία του έθνους, που έχει πάρει τη μόνη θέση που του αρμόζει, ανάμεσα στις μάζες των πολλών που περιθωριοποιούνται και στο πλευρό της μεσαίας τάξης, που αντιμετωπίζει το φάσμα του αφανισμού, έδωσε την ξεκάθαρη απάντησή του. Είπε πως είναι αρχηγός του λαού, όχι διαχειριστής των άπλυτων της παρακμής. Ούτε συναυτουργός ούτε τσιλιαδόρος τους.

Είναι το δρομολόγιό μας για το μέλλον, με πρωθυπουργό τον μόνο, απ’ όλους αυτούς, που στη ζωή του ανέπλευσε μόνος το ποτάμι. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει με όλους τους Έλληνες μαζί του...".

Φανταζόμαστε... δυστυχώς!

Αυτά διαβάζουν οι βουλευτές και τα σκεπτόμενα στελέχη της ΝΔ, αυτά ακούνε οι πολίτες και ανατριχιάζουν στην ιδέα του ποιοι κάνουν κουμάντο σήμερα στη ΝΔ.

Όταν η παραπολιτική και η εμετική προπαγάνδα γίνονται η κυρίαρχη τάση σ’ ένα μεγάλο κόμμα, είναι καιρός να πάρουμε τα κουβαδάκια μας και να πάμε σ’ άλλη παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου