Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μπακογιάννη: "Ουραγός της κυβέρνησης ούτε υπήρξα, ούτε θα υπάρξω"

Από τον Αδέσμευτο Τύπο       

Της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη συμπρωτεύουσα, τον Βόλο και τη Λαμία. Πίσω στο κλεινόν άστυ, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Θόδωρο Σκυλακάκη θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατόπιν πρωτοβουλίας του δεύτερου με αφορμή τη συναίνεση που επιζητά για το νέο πακέτο μέτρων, χρονικού ορίζοντα 2012-2015.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη συμπρωτεύουσα η πρόεδρος της «Συμμαχίας» θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνο Χαντζαρίδη και νέα μέλη του κόμματος.
Με αφορμή την αποδοχή της "Συμμαχίας" στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε στα κόμματα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Εγώ ουραγός της κυβέρνησης δεν υπήρξα και δεν θα υπάρξω» ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν πιστεύω ότι κερδίζει κανείς από την έλλειψη διαλόγου. Απαιτείται διάλογος». Επ' αυτού άσκησε σφοδρή κριτική στη Ν.Δ. και την αριστερά για την επιλογή τους να αρνηθούν την πρόσκληση Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας: «Φοβούμαι ότι ο λόγος που δεν προσέρχονται είναι η έλλειψη συγκεκριμένων ρεαλιστικών προτάσεων. Είναι κρίμα ότι ένα κεντροδεξιό κόμμα όπως είναι η Ν.Δ. έχει φτάσει να γίνεται ουραγός σε επιμέρους και σε ουσιαστικά θέματα με την αριστερά. Η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται κάποιας μορφής τουλάχιστον σοβαρότητα».
Παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «Real» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έδωσε και το στίγμα των προθέσεων του κόμματός της για τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, δηλώνοντας ότι η Συμμαχία θα καταθέσει τις προτάσεις της και κατόπιν θα μελετήσει τις προτάσεις του υπουργού Οικονομικών. Τη "Συμμαχία" θα εκπροσωπήσουν στη σημερινή συνάντηση οι Θεόδωρος Σκυλακάκης, Τρύφωνας Κολίντζας, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου