Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το βιολί του ο Σαμαράς


«Αντιλαμβάνομαι τις μνήμες και τους δισταγμούς του απλού πολίτη» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.
Από τη μια πλευρά ζητάει από τον κόσμο να εμπιστευτεί τη ΝΔ και από την άλλη συνεχίζει να πετάει καρφιά για το κυβερνητικό παρελθόν του κόμματος.

Συνεχίζει, δηλαδή, τα χτυπήματα κατά της «Καραμανλικής» ΝΔ.

Ρίχνει κι άλλο λάδι στην εσωστρέφεια, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο το μόνο που καταφέρνει είναι να επαναλαμβάνει (και συνεπώς να επαυξάνει) τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ κατά των στελεχών των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Στελεχών που εξακολουθούν να αποτελούν τον κορμό και της σημερινής ΝΔ, παρά τις προσπάθειες του νέου αρχηγού να μετατρέψει σιγά-σιγά το κόμμα σε ΠΟΛΑΝ!

Είπαμε, ναι στην αυτοκριτική.

Αλλά αυτό ξεπερνάει πια κάθε όριο. Φαίνεται ότι όταν έλεγε ότι θα πάρει ένα σφουγγάρι και θα διαγράψει το παρελθόν, εννοούσε ότι θα διαγράψει από την μνήμη των πολιτών και τα όποια θετικά της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η τακτική του κ. Σαμαρά, νέος αρχηγός κόμματος (και προηγουμένως υπουργός κυβέρνησης αυτού του κόμματος) να κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο αντιπολίτευση στο κόμμα του οποίου ο ίδιος ηγείται!

Αντί να στρέψει την κριτική του στις πολιτικές και τα τραγικά λάθη της σημερινής κυβέρνησης, επιστρέφει στο παρελθόν για άλλον έναν γύρο αυτομαστιγώματος.

Δυστυχώς, αντί να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, αναλώνεται στο κυνήγι μαγισσών.

Άντε μετά να σ’ εμπιστευθούν οι πολίτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου